PixArt

Op dit gedeelte van de site, onder de noemer 'PixArt' (Pix=Pics=Pictures & Art), stel ik onze vogeltjes tentoon. Het zijn twee agaporniden, van de soort agapornis roseicollis, om heel precies te zijn.

We hebben het geluk dat we een succesvol paartje hebben weten te verenigen. Een jongetje, Sweety (met het rode koppie) en een pop (het vrouwtje) Tweety.

 

Begin oktober is Tweety begonnen met het leggen van eieren. Inmiddels zijn dat er vijf geworden. We hebben nu dus een nestje met eieren. Het is het eerste nestje van onze vogels, dus het is allemaal hartstikke spannend. Zowel voor de ouders, als ook voor ons. We weten nog niet of de eieren zijn bevrucht, we willen de vogels niet te veel storen in het broedhok en laten ons verrassen. We hebben dus ook nog niet met een schouwlampje de eieren bekeken, het is echt even afwachten of het wat gaat worden.

 

Gemiddeld schijnt het zo'n 23 tot 28 dagen te duren voordat de eieren uitkomen, dus hopelijk mogen we ergens gedurende de eerste twee weken van november een paar babyvogeltjes verwelkomen.

 

Ik ben reuzenieuwsgierig of het iets gaat worden! En met name wat voor kleurstelling de vogeltjes zullen hebben. Ik vind de ouders al prachtig met hun mooie kleurtjes, wat zouden daar dan vast en zeker een mooie kleintjes uit voort komen. FINGERS CROSSED!!

 

(Door op een foto te klikken, krijg je een vergrote versie in beeld)

 

Geef hieronder aan of je het leuk vindt ook dit soort (foto)materiaal te vinden op mijn website. 1 ster staat voor helemaal niet leuk, 3 voor neutraal en 5 sterren voor heel leuk!

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.